slide 1
slide 2
slide 3
slide 4
slide 5

 

Kar delaš, delaj z ljubeznijo ...

 

Med je gosto tekoče ali kristalizirano živilo, ki ga proizvajajo čebele. Nastane iz različnih virov: iz cvetličnega nektarja ali drugih izločkov živih rastlinskih delov ali pa iz različnih vrst mane. Osnovni material prinašajo čebele v panj, ga obdelajo, mu dodajo izločke svojih žlez, ga zgostijo in nato shranjujejo v pokritih celicah satja.

 

Preberi več ...

Prev Next

HOJEV MED

HOJEV MED

Hojev med oz. jelkin med je temnejše rjavozelene barve in precej gost ter ne kristalizira rad. Ta med je skoraj brez vonja in zelo prijetnega, izrazitega okusa. Posebno se poda...

Več ...

KOSTANJEV MED

KOSTANJEV MED

Kostanjev med je temnejše rjavordeče barve z vonjem, ki spominja na pelin in je bolj ali manj grenak. Grenčina izvira iz zrnc cvetnega prahu, ki ga je v tem medu...

Več ...

GOZDNI MED

GOZDNI MED

GOZDNI MED Gozdni med, ima različne odtenke rjavkaste barve, saj je naravna mešanica medu, ki nam ga ponujajo naši gozdovi. Ker vsebuje veliko rudninskih snovi (zlasti železa), se priporoča pri slabokrvnosti...

Več ...

AKACIJEV MED

AKACIJEV MED

Je tekoč, skoraj brezbarven ali nežno rumen, milega okusa in brez izrazitega vonja. Velja kot odličen namaz na kruh in nepogrešljivo sladilo za čaj, kavo in sadne torte. Ta med...

Več ...

CVETLIČNI MED

CVETLIČNI MED

Cvetlični med so nabrale čebele na cvetočih slovenskih travnikih in sadovnjakih. Je rumeno rjave barve, ki je odvisna od cvetlic , kjer so čebele nabirale medičino. Običajno kristalizira hitro, kristalizacija...

Več ...